header bedankpagina.jpg

Geef de Flevolandse natuur door

Steeds meer mensen kiezen ervoor om (een deel van) hun vermogen na te laten aan een goed doel. Wilt u, ook na uw leven, bijdragen aan de Flevolandse natuur, dan kan dat. Door Het Flevo-landschap op te nemen in uw testament zorgt u ervoor dat de natuur in Flevoland beschermd wordt en dat ook toekomstige generaties van de natuur in Flevoland kunnen blijven genieten.

Hoe kunt u nalaten aan Het Flevo-landschap?

Overweegt u Het Flevo-landschap op te nemen in uw testament? Dan kunt u dat op twee manieren doen: via een erfstelling of via een legaat. Elk bedrag, klein of groot, is welkom. 

Nalaten via een erfstelling

U kunt Het Flevo-landschap tot (mede-)erfgenaam benoemen in uw testament. Met een erfstelling bepaalt u zelf welk bedrag of percentage van uw erfenis naar de natuur in Flevoland gaat. Dankzij de ANBI-status zijn wij vrijgesteld van erfbelasting en kunnen we het gehele bedrag inzetten voor ons werk. 

Nalaten via een legaat

Wilt u Het Flevo-landschap niet benoemen tot (mede-)erfgenaam, maar wilt u wel een bedrag nalaten? Dan kunt u kiezen voor een legaat. Dit is een door u zelf bepaald geldbedrag, een percentage van uw nalatenschap of een bepaald goed, dat de notaris vastlegt in uw testament. 

Extra voordeel: belastingvrij schenken

Fijn om te weten is ook dat uw nalatenschap volledig belastingvrij ten goe­de komt aan de natuur in Flevoland. Het Flevo-landschap heeft namelijk de ANBI-status. Hierdoor hoeven wij geen belasting af te dragen over de nalatenschappen die wij ontvangen. 

Naast deze ANBI-status (anbi.nl) heeft Het Flevo-landschap ook een CBF-keurmerk, uitgegeven door het Centraal Bureau Fondsenwerving (cbf.nl). 

Bespreek uw wensen met de notaris

Het geeft rust als u weet dat na uw overlijden alles goed is geregeld. Bespreek daarom uw wensen met een notaris. Een notaris geeft advies en informeert u over de mogelijkheden en kosten. Het laten opmaken van een testament gebeurt altijd bij een notaris.

Winterkoning.JPG

Wilt u meer informatie over nalaten aan Het Flevo-landschap?

Vraag dan hieronder onze brochure aan.

Ja, stuur mij de brochure nalaten toe:

De ingevulde persoonsgegevens worden vertrouwelijk behandeld. Vastlegging in onze administratie vindt plaats conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Lees hier meer over in ons Privacy Statement

Elanden2.JPG

Wilt u liever een persoonlijk gesprek?

Heeft u vragen over het opnemen van Het Flevo-landschap in uw testament, of wilt u hierover geheel vrijblijvend van gedachten wisselen? Wij nemen graag de tijd voor een persoonlijk gesprek. Vul hieronder uw gegevens in en dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op. 

De ingevulde persoonsgegevens worden vertrouwelijk behandeld. Vastlegging in onze administratie vindt plaats conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Lees hier meer over in ons Privacy Statement

Vragen? Wij staan voor u klaar

We begrijpen als geen ander dat de keuze om via een nalatenschap bij te dragen, veel vragen oproept. Wilt u meer weten, neemt u dan gerust contact met ons op. U kunt ons bereiken via 0320-286 111 of nalaten@flevolandschap.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!