Lepelaarplassen van bovenaf_Het Flevo-landschap.JPG

Help ons natuurgebieden verbinden. Samen maken we onze natuur sterker!

Help ons natuurgebieden verbinden

Flevoland ligt vol wegen, spoorlijnen, kanalen, huizen, bedrijven en landbouwgebieden. Die maken het planten en dieren bijna onmogelijk zich te verspreiden. Maar soorten moeten in contact kunnen komen met soortgenoten verderop, dan blijven ze gezonder en veerkrachtiger. Als er dan een kurkdroge zomer komt, of een lange strenge winter, dan hebben ze meer kans om te overleven. Daarom willen we, met uw hulp, onze Flevolandse natuur versterken met meer ecologische verbindingen.

Helpt u mee? Elke bijdrage is welkom!

Giftvoorbeeld 15 euro Nieuw Giftvoorbeeld 30 euro Nieuw Giftvoorbeeld 50 euro Nieuw Giftvoorbeeld anders namelijk

Ja, ik help mee en doneer eenmalig:
Persoonlijke informatie
Nieuwsbrief

Wat gaan we doen met uw gift?

Het verbinden van natuurgebieden is één van onze kerntaken. Daar steken we veel tijd en middelen in. We beheren bijvoorbeeld al vele langgerekte natuurgebieden langs wegen, vaarten en dijken. Maar voor een gezonde biodiversiteit doen we graag nog een paar stappen extra. Met uw gift kunnen we nog meer groene passages aanleggen.

Natuurlijk, de ene soort vraagt om een andere verbinding dan de andere. Daarom leggen we voor amfibieën stroken met poelen aan. Vlinders en insecten profiteren van bloemrijke corridors. Vogels vinden voedsel en beschutting door de aanleg van winterakkers en plantsoenen met bomen en struiken. Ook zetten we uw gift graag in voor nieuwe verbindingen, zoals de Gouden Randen in Zuidelijk Flevoland.

Zo helpt u met uw bijdrage mee om de biodiversiteit te vergroten en planten en dieren gezond te houden. Samen maken we onze natuur sterker!

Blauwborst 124292611

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!