Kinderroutes

Het is mooi weer en je hebt zin om buiten op avontuur te gaan. Kom dan eens naar een van onze bezoekerscentra en vraag naar een speurtocht. Het Flevo-landschap biedt rugzakroutes en speurtochten. Bij een rugzakroute ga je met een tas vol aanwijzingen en hulpmiddelen op pad. Een bijzondere speurtocht is de Archeoroute Schokland.

Speurtochten en rugzakroutes kunt u afhalen bij onze Bezoekerscentra tijdens openingstijden.

Bekijk hier de mogelijkheid voor een rugzakroute met een school 

Speurtochten

Archeoroute Schokland

Bij Archeoroute Schokland ontmoet je leeftijdsgenootjes die ooit op Schokland woonden, of gaan wonen! De Rendierjagers Onk & Loen bijvoorbeeld. Je ontdekt wat ze aten, hoe ze woonden en wat ze deden. Kijk op de website van Schokland voor meer informatie en om de bijbehorende speurtocht te downloaden.

Speurtochten Natuurpark

Bij het bezoekerscentrum in Natuurpark Lelystad zijn twee speurtochten te verkrijgen: een gezins- en een kinderspeurtocht. De gezinsspeurtocht duurt 60 tot 90 minuten en kost €2,-. De kinderspeurtocht kent een korte versie van ongeveer 1 uur en een langere versie van 1,5 tot 2 uur. Deze speurtocht kost €3,-.

Rugzakroutes

De rugzakroutes duren 1,5 tot 2 uur en zijn op te halen bij bezoekerscentrum De Gesteentetuin in het Schokkerbos, bij het bezoekerscentrum van Natuurpark Lelystad, of bij bezoekerscentrum De Trekvogel in Almere. Het is het leukst als je de rugzak samen doet met twee tot vier kinderen.

Rugzakroutes in Natuurpark Lelystad

Wonen in de natuur (6 t/m 9 jaar)

Boris Bever gaat met jullie mee op pad door Natuurpark Lelystad. Hij stelt je voor aan al zijn vrienden. Ben je benieuwd hoe de dieren wonen? Kom dan bij ze op bezoek!
Lees meer over ‘wonen in de natuur’...

Ranger in Natuurpark Lelystad (8 t/m 12 jaar)

Vind je de natuur erg interessant en weet je er al best veel vanaf? Dan kun je misschien wel ranger van Natuurpark Lelystad worden. Tijdens deze speurtocht wordt eerst je kennis van de planten en dieren in het Natuurpark op de proef gesteld.
Lees meer over ‘Ranger in Natuurpark Lelystad’...

Opsporing verzocht! (8 t/m 12 jaar)

Otter Freekje is verdwenen! Het Natuurpark heeft detectives nodig om erachter te komen wat er met Freekje gebeurd is. Help jij ons uit de brand?
Lees meer over ‘Opsporing verzocht’...

Rugzakroutes op Schokland

Van gletsjer tot bosgrond (8 t/m 12 jaar)

Hoe komt een steen aan zijn vorm? En waarom groeien bomen op de ene plek beter dan op de andere? Tijdens deze keileuke speurtocht ontdek je hoe Flevoland duizenden jaren geleden is ontstaan. Met de rugzak zwerf je door de Gesteentetuin en het Schokkerbos. Onderweg kom je via raadsels alles te weten over de bodem, dieren en zwerfstenen.
Lees meer over de ‘van gletsjer tot bosgrond’ speurtocht...

Ben je al in de Gesteentetuin geweest en heb je de speurtocht in het Baribal boekje gedaan? Download de antwoorden

Rugzakroutes bij De Trekvogel

Wandelen door het Wilgenbos (8 t/m 12 jaar)

*** TOT NADER BERICHT NIET VERKRIJGBAAR OMDAT BEZOEKERSCENTRUM DICHT IS *** Met een rugzakje vol materialen stap je door het Wilgenbos. Door praktische opdrachten uit te voeren en puzzels op te lossen kom je van alles te weten over de planten en dieren in dit ondoordringbare bos.
Lees meer over de speurtocht in het Wilgenbos...

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!